YEREL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 17:36

Başkan Şerifoğulları’ndan İstihdam, Üretim Ve Kalkınmaya Yönelik Projeler

Başkan Şerifoğulları’ndan İstihdam, Üretim Ve Kalkınmaya Yönelik Projeler

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni dönemde Elazığ Yeni Sanayi Sitesi, Tekstilkent ve Lisanslı Depoculuk projelerini hayata geçirecek.

5 yıllık görev süresinde 116 projeyi yatırıma dönüştüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın; Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu sloganıyla, 2024-2029 yılları arasında istihdam, üretim ve kalkınmaya yönelik çalışmaları olacak.

KALKINMA MASTER PLANI

Başkan Şerifoğulları, Elazığ Kalkınma Master Planı’nı oluşturacak. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğiyle, önce 5 yıllık acil eylem planı, ardından 2053 ve 2071 planları tamamlanarak Elazığ’ın yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 10 şehir arasında yer alması hedeflenecek.

YENİ SANAYİ SİTESİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Başkan Şerifoğulları, yeni dönemde Yeni Sanayi Sitesi projesini hayata geçirecek.

Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yaklaşık 952 bin m² alan üzerinde inşa edilecek olan Yeni Sanayi Sitesi’nin Elazığ’a değil, bölgeye de hizmet vermesi amaçlanacak.

Yeni Sanayi Sitesi bünyesinde; Gıda Toptancıları Sitesi ve Balık Hali, Zirai Aletler ve Makine Tamircileri Sitesi, Oto Sanayi Sitesi, Tornacılar Sitesi, Dökümcüler Sitesi, Mobilyacılar Sitesi, Elektrik ve Makine Tamircileri Sitesi, Plastik Sanayi Sitesi, Ambalaj Sanayi Sitesi ve Bakır ve Alüminyum İmalatçıları Sitesi yer alacak.

 

 

TEKSTİLKENT PROJESİ

Başkan Şerifoğulları’nın yeni dönemdeki projeleri arasında, Tekstilkent Projesi de yer alıyor. Elazığ Belediyesi tarafından, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 3 bin m² alana sahip tekstil atölyeleri kurulacak.

 

 

LİSANSLI DEPOCULUK

Elazığ’da tarım ürünlerinin sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi ve ticari amaçla depolanması hizmetlerini sağlayan lisanslı depoculuk sistemi devreye alınacak.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve Elazığ’da bu alanda faaliyet gösteren kooperatiflerle birlikte üreticilerin ürünlerini hak ettiği değerle gıda borsalarında ulusal ve uluslararası pazara sunulması sağlanacak.

İnşa edilecek Lisanslı Depoculuk merkezi içerisinde Sınıflandırma, Depolama, Soğuk Hava Deposu Laboratuvar, Lisans Hizmetleri Merkezi, Ambalaj ve Paketleme, Güneş Enerji Santrali  ve Ürün İhtisas Borsası birimleri yer alacak.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç