YEREL
Giriş Tarihi : 29-10-2023 23:25   Güncelleme : 29-10-2023 23:27

Çerkez'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Çerkez'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla ÇERKEZ, Cumhuriyet'imizin 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ÇERKEZ, mesajında; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. yılına ilişkin basın açıklamamız aşağıda ilginize sunulmuştur...

“Binlerce yıllık devlet tecrübemizden yola çıkarak kültürel birikimimizi de üstüne ekleyerek şekillendirdiğimiz Cumhuriyet rejimi, yüksek ahlaki değer ve niteliklere bağlı, millet egemenliğine dayalı, aydınlanmayı esas alan en ideal yönetim biçimidir.

Cumhuriyetin ilanı, yüzyıllar boyunca bizleri bu topraklardan kazıyıp atmak için bir araya gelen güçlere, Türk milletinin verdiği tarihî cevabın adı; 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Türk hâkimiyetinin bir kez daha perçinlendiği ve bu vatanın kadim ve ebedi Türk yurdu olduğunun tescilidir.

Acımasız bir işgale karşı destansı bir mücadele ile kahramanca savaşarak milli birliğimizi tesis eden ve bizlere özgürlüğümüzü kazandıran Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ecdadımızın büyük fedakarlıklarla kurup gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak, bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin en öncelikli görevidir.  

İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde devletini ve vatanını kaybetmenin ne denli acı sonuçlar doğurduğuna bizzat şahit oluyor; “Canları pahasına vatanımızı kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran ve koruyan ecdadımızla ve vatan evlatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır.” diyoruz.

Bizlere bu cennet vatanı ve Devletimizi hediye eden İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kanlarıyla bu topraklara Türk mührünü vuran bütün vatan evlatlarına; yok olmak üzereyken bu millete iman ve inanç yükleyerek adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayan ve bizlere Devletimizi ve Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanımız, milletimiz ve bağımsızlığımız için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize minnettarız.  Onların emanetlerini kutsal bilip canımız pahasına sahip çıkacağız.  

Bir gün zor şartlar altında kalsak da düşman sayıca çok, imkânca fazla da olsa, Türk milletinin yüreğindeki iman, cesaret ve kararlılık her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Cumhuriyetin erdemlerine inanmış, bağımsızlığı karakteri haline getirmiş, demokrasinin faziletine ermiş ve “Ya istiklâl ya ölüm” parolasıyla yola çıkmış Türk milletini bölmeye, yok etmeye ve esaret altına almaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Emekle, alın teriyle, kanla, göz yaşıyla 100 yaşına ulaştırdığımız cumhuriyetimizi ve devletimizi ne pahasına olursa olsun korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize ve ikinci asrımızı Türk Yüzyılı yapacağımıza söz veriyoruz.   

Ezelden ebede akıp giden zaman içinde Türk milletinin yolunu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun”

 

 

AdminAdmin