YEREL
Giriş Tarihi : 05-04-2023 12:53

Başkan Alan: Yayınlanan Kararı Sevinçle Karşıladık

Başkan Alan: Yayınlanan Kararı Sevinçle Karşıladık

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın 9 ilçesinin 6.bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili teşekkür mesajı yayımladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’ın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice ilçeleri Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Elazığ’ımızın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice ilçelerinin Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 6. Bölge teşviklerinden yararlanması için yayınlanan kararı sevinçle karşıladık. Her fırsatta ısrarla vurguladığımız gibi bu teşvikler, bölgede yapılacak yatırımları ve istihdamı arttırmak adına çok önemli bir adımdır. 6. Bölge teşviklerinden yararlanılması için OSB zorunluluğu olmadan 1 Milyon 500 Bin TL ve üzerindeki yatırımların 6. Bölge şartlarında değerlendirilmesi çok önemli bir madde. Allah’ın izniyle ilçelerimiz yatırımcılarına bu vesile ile daha kolay kavuşacaktır. Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve desteği sayesinde, deprem bölgesinin önemli noktalarının bu teşviklerden yararlanması ile bölgede yaralar hızla sarılacaktır. Bu vesile ile Türkiye'mizin kalkınması için göstermiş olduğunu tüm çabalardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a ve TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç