YEREL
Giriş Tarihi : 09-10-2022 09:49   Güncelleme : 09-10-2022 09:51

Türk Ocakları “Din Değiştirme Psikolojisi” Konulu Konferans Düzenledi

Türk Ocakları “Din Değiştirme Psikolojisi” Konulu Konferans Düzenledi

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Din Değiştirme Psikolojisi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Sağır katıldı.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Din Değiştirme Psikolojisi” konulu konferans düzenlendi.

DABAK; “GENÇLİĞİMİZİ, DEİZM, PANTEİZM, MATERYALİZM’DEN, ATEİZM’E DEK KORUMAK!”
Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Vahit DABAK, konferansın amacını, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi çeşitli inanç girdaplarından kurtarıp, doğruyu düşünmeleri için fikir oluşturmak diye belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugünkü programımızda çağımızın sinsi hastalıklarından, gençliğimizi sarıp sarmalayan bir konunun ele alınmasının ve bu konu üzerinde ciddiyet ve titizlikle durulmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Maalesef bilinçli bir yapı insanların manevi gücünün en büyük kaynağı olan din unsuru üzerinde hareket ederek, dejenere etme, yozlaştırma ve samimiyet güven unsurlarından uzaklaştırıp, yavaş yavaş ortadan kaldırarak itibarsızlaştırma, değersizleştirme, anlamsızlaştırma savaşı içindedir. Bu amaçla seçilen ideal hedef, Ülkemizin gençliğidir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin Deizmle başlatıp Panteizm, Materyalizm gibi aşamalardan geçerek, Ateizme kadar ulaşan inanç girdabından kurtarmak için öncelikle sebepleri ele alarak, neler yapılabileceği konusunda pencere açarak, bir fikir oluşturmaktır.’’
DOÇ. DR. ZEYNEP SAĞIR; ‘’GENÇLERİN ATEİZM VE DEİZME NEDEN GEÇTİĞİ MERAK KONUSU!”
Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Vahit DABAK’ın ardından mikrofonu alan Doç. Dr. Zeynep SAĞIR, özellikle gençlerin Ateizm ve Deizme neden geçtiklerinin merak edildiğini belirterek bu geçişin temel nedenlerine odaklanacaklarını vurguladı. Elazığ Türk Ocağı’nda Açılış Konferansını vermek üzere kendisini davet eden Başkan Vahit DABAK’a teşekkür eden ve davetten onur duyduğunu dile getiren Doç. Dr. Zeynep SAĞIR konuşmasına şöyle devam etti; “Bugünkü konferansa ilgi gösteren değerli üyelere, sevgili öğrencilerimize ve tüm katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı müteşekkirim. Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi’yim.
Din Psikolojisi alanı ülkemizde henüz genç bir alan olarak tarif edilebilir. Bu alanın içerisinde bazı temel konular bulunmaktadır. Bu konulardan biri de din değiştirmedir.”

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç