YEREL
Giriş Tarihi : 07-03-2023 19:20

Vali Dr. Toraman: Türk Kadını Her Alanda Başarılı Olmuştur

Vali Dr. Toraman: Türk Kadını Her Alanda Başarılı Olmuştur

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Türk kadının her alanda başarılı olduğunu belirterek” Hayatımızın her anında varlıklarıyla gurur duyduğumuz başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, üreten, emek veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Dr. Ömer Toraman şunları söyledi.

 “ Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadınlarımız, aile dokusunun temelini teşkil ederek şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.

Tarih boyunca milletimizin var oluş mücadelelerinde canını ortaya koyan Türk kadını; İstiklal Savaşı’nda da hem cephede hem de cephe gerisinde destansı bir mücadele göstererek Millî Mücadele’nin başarıya ulaşmasında önemli rol oynamış, zor günlerde gösterdikleri sabır ve kanaatle örnek bir kişilik sergilemişlerdir.

Günümüzde de hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde yer alan Türk kadını, eğitimden iş hayatına ve siyasete kadar her sektörde görev almakta ve sanattan spora, eğitimden bilime, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar birçok alanda uluslararası başarılara imza atmaktadır. İlimizde de kadınların her sektörde çalışarak kendi imkânları ve emekleriyle üretime katılmaları memnuniyet vericidir.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında varlıklarıyla gurur duyduğumuz başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, üreten, emek veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılarımı sunarım.”

 

 

AdminAdmin