YEREL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 21:16

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN YKS PROVASI

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN YKS PROVASI

Elazığ Belediyesi tarafından YKS’ye girecek öğrencilere yönelik merkezi sınav öncesi, gerçek sınav deneyimi sağlayacak ücretsiz TYT deneme sınavı bugün gerçekleştirildi. YKS provası niteliğindeki sınava, yaklaşık 16 bin öğrenci katıldı.

Elazığ Belediyesi "Gelecek Sensin" sloganıyla gençlere yönelik eğitime destek programını geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde olduğu gibi bu yıl da sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi ve Kurs-Der iş birliğiyle, YKS’ye girecek öğrencilerin merkezi sınav öncesi gerçek sınav deneyimi kazanmaları, sınav stresini azaltıp heyecanlarını yenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen TYT deneme sınavı, Fırat Üniversitesi kampüsünde 6 Ocak Cumartesi günü öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. AYT deneme sınavı ise 7 Ocak Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek.

 Kendilerini denemek isteyen öğrenciler için gerçek sınav standartlarında ve koşullarında düzenlenen TYT sınavına il genelinde 11 ve 12. sınıflar ile mezunlardan oluşan yaklaşık 16 bin öğrenci katıldı.

Pandemi döneminde ücretsiz internet ve tablet başta olmak üzere eğitime destek sağlayan Elazığ Belediyesi, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde YKS’ye girecek öğrenciler için ücretsiz deneme sınavları, konser, seminer ve sınav sonrası ücretsiz rehberlik hizmetlerinden oluşan kapsamlı bir programla gençlerin yanında yer almıştı.

GENÇLERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Eğitim ve öğretime desteğini bu yıl da sürdüren Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen TYT deneme sınavına katılan öğrenciler, desteklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

Sınav öncesi Fırat Üniversitesi kampüsünde öğrencilerle bir araya gelerek başarı dileklerini ileten ve kaynak kitap hediye eden Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu yaptığı açıklamada, “Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'nın gençliğe verdiği öneme binaen hayata geçirilen ‘Gelecek Sensin Projesi’ kapsamında YKS’ye yönelik bir prova gerçekleştiriyoruz. Aylık düzenlediğimiz deneme sınavlarının yanı sıra gerçekleştirdiğimiz gerçek sınav niteliğindeki bu sınavın AYT deneme sınavı ise 7 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek. Gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

AdminAdmin