YEREL
Giriş Tarihi : 22-05-2023 12:13

Fırat Üniversitesi İle Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı 

Fırat Üniversitesi İle Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı 

Elazığ Fırat Üniversitesi ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında Rektör Prof. Dr. Göktaş ve Genel Müdür Prof. Dr. Habibbey’in katılımıyla mutabakat zaptı imzalandı. 
Fırat Üniversitesi ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında kültür, sanat ve edebiyat alanlarındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve bilimsel çalışmaların artırılması amacıyla Mutabakat Zabtı imzalandı. Düzenlenen imza töreninde Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Azerbaycan Milli İlimler Akademisinin Prezidenti, Nizami Gencevi Edebiyat Enstitüsünün Genel Müdürü Prof. Dr. İsa Habibbeyli  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhalim Aydın, İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seda Arıkan, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Veysel Karaca da hazır bulundu. Mutabakat Zabtı Azerbaycan Milli İlimler Akademisinin Prezidenti, Nizami Gencevi Edebiyat Enstitüsünün Genel Müdürü Prof. Dr. İsa Habibbeyli ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından imzalandı. 
GÖKTAŞ: TÜM ÇALIŞMALARA DESTEK OLACAĞIZ 
Azerbaycan’ın umumi milli lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenmesi planlanan kültürel toplantılarla alakalı imzalanan Mutabakat Zabtının hayırlı olmasını dileyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Azerbaycan ile ilgili yapılacak olan tüm bilimsel ve kültürel etkinliklere kapı aralayacak olan bu mutabakat zabtının Türkiye Azerbaycan ilişkilerini daha da güçlendirecek olması açısından son derece önemli. Fırat Üniversitesi olarak bu konuda yapılması planlanan tüm çalışmalara destek olacağımızı ifade etmek istiyorum“ dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç