YEREL
Giriş Tarihi : 28-08-2023 17:29

Bakan Kacır Elazığ’ı Müjdeye Boğdu

Bakan Kacır Elazığ’ı Müjdeye Boğdu

Elazığ programı kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Meslek Komiteleri ve Üyeleri ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı M.Fatih Kacır, İdris Alan tarafından kendisine sunulan Elazığ İş Dünyası talep ve beklentiler raporunu inceleyerek müjdeleri birbiri ardına sıraladı.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İDRİS ALAN: LOJİSTİK MERKEZİ İÇİN BÜTÜN NİTELİKLERE SAHİBİZ

Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren ve Elazığ İş Dünyasının Talep ve Beklentiler Raporunu Sanayi ve Teknoloji Bakanı M.Fatih Kacır’a sunan  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan: “İlimizin bulunduğu coğrafya deprem bölgesidir. Son üç yılda yaşadığımız yıkıcı depremlerin ağır bilançosu gerçekten korkutucu düzeydedir. Yaşanabilecek olası depremlerde bölgenin; afet ve kurtarma organizasyonu, gıda, barınma, yeme içme, nitelikli insan kaynağı gibi taleplerine anlık çözüm oluşturabilecek bir Lojistik Merkezin Elazığ’a kazandırılmasının elzem olduğunu belirtmek istiyorum.

Şehrimiz bu konuda, gerek coğrafi konumu, gerekse 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremden hemen sonra üstlenmiş olduğu köprü vazifesi ile bu merkezin kurulması için tüm niteliklere sahiptir.

Lojistik Merkezi talebimizin bir diğer hedefi; bölgemizde lojistik hizmeti veren firmalara ve bu sektöre yatırım yapacak yeni girişimcilere, nakliye, depolama, dağıtım ve taşımacılık imkânları sağlamaktır.

Projemiz ile ilimizde yeni İş fırsatları oluşturup, bölgesel yatırımlar aracılığıyla büyümeyi hedefliyoruz. Bu sayede bölge ekonomisi için daha rekabetçi bir tedarik ağı oluşturacağız.

ENERJİ MALİYETLERİNE DESTEK

Üyelerimizin ve potansiyel yatırımcılarımızın bizden beklentileri doğrultusunda;

Organize Sanayi Bölgelerimizdeki işletmelerin, yaşanan depremlerin ardından faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için; Enerji Maliyetlerinde muafiyet talep etmekteyiz. Sizlerin vereceği bu müjde, işletmelerimizin hızlıca ayağa kalkabilmesi için son derece önem arz etmektedir.

DESTEK KRİTERLERİNİN ESNETİLMESİ

Deprem sonrası devlet kurumları tarafından sağlanan desteklerin sadece hasarlı binalara sahip işletmeleri kapsamasıdır. Bu hasar önkoşulu, deprem bölgesindeki işletmelerin çoğunu olumsuz etkilemektedir. Depremin etkileri sadece fiziksel hasarla sınırlı kalmamakta ekonomik ve sosyal olarak tüm şehri etkilemektedir. Bu nedenle bu önkoşul fiziki hasar değil ticari zarar olmalıdır.

FİNANSMANA ERİŞİM

Bununla birlikte destek kriterlerini karşılayan işletmelerimiz dahi Bankaların talep ettiği ağır kefalet ve ipotek şartlarıyla, ihtiyacı olan finansmana erişim noktasında zorluklar yaşıyor.

PERSONEL MALİYETİ DESTEKLERİ VE İŞGÜCÜ KALICILIĞI

Depremlerin ardından gerçekleşen göç dalgasıyla beraber, zaten zor bulunan nitelikli personelin bölgede kalmasını sağlamak amacıyla işletmelere sağlanan personel maliyeti desteklerinin ilimiz özelinde esnetilmesi, beklentilerimiz arasındadır.

TEKNOVA OSB İÇİN EK ÖDENEK TALEBİ VE KARMA OSB’NİN HAYATA GEÇİRİLMESİ

Bölgemizin gelişimi adına son derece önem arz eden, Yatırımcı sayısını arttırmak için gayret gösterdiğimiz Teknova OSB’nin ve üretime elverişli ilçelerimizi kapsayan Palu-Kovancılar-Karakoçan Karma OSB’nin yatırım süreçlerinin, daha da hızlanması için desteklerinizi talep ediyoruz. Fırat Kalkınma Ajansımız ile birlikte hazırladığımız Teknova OSB altyapı işleri için ek ödenek talebimizin detaylarını tarafınıza rapor olarak arz etmekteyiz.

MERKEZ İLÇE VE AĞIN’IN 6. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMASI TALEBİ

Ayrıca deprem felaketlerinin ardından açıklanan ve ilçelerimizin çoğunluğunun dahil edildiği 6. Bölge teşviklerine Merkez ilçe ve Ağın İlçemizin de dahil edilmesini özellikle istirham ediyorum. Bu konu ile ilgili detaylı bilgilerin de bulunduğu rapor sizlere takdim edildi.

YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ HÜRECİNİN HIZLANDIRILMASI

Büyük tonajlı araçların şehir merkezine girmeden, konumu itibariyle rahat ulaşım sağlanabilecek Küçük Sanayi Sitesi’nin yapım sürecinin hızlandırılması için desteklerinizi bekliyoruz. Böylece teknoloji transferini teşvik edebilir ve yerel işletmelerin daha modern üretim yöntemleri ve teknolojilerle tanışmasına olanak sağlayabiliriz.” İfadelerini kullanarak 9 ana başlıkta iş dünyasının acil talep ve beklentilerini aktardı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FATİH KACIR:  NEDEN OLMASIN?

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın ardından, rapordaki maddeleri teker teker yanıtlayan Bakan Kacır, “ Lojistik Merkezi Projesinin gerçekleşmemesi için hiçbir neden yok. Biraz daha yakından inceleyip detaylı fikre sahip olmak isterim.

ELAZIĞ’A 3. OSB’Yİ DE KURACAĞIZ

“TEKNOVA OSB’ye hız vererek en kısa zamanda tamamlanmasıyla kalmayacağız, aynı zamanda Elazığ’a 3. OSB’nin adımlarını da hızlıca atacağız, hayırlı olsun.”

KARMA OSB YATIRIM SÜRECİ BAŞLADI

“Palu-Kovancılar ve Karakoçan İlçelerinde kurulması için önünde hiçbir engel yok, en kısa sürede OSB’nin yapım aşamasına geçilecek.

Küçük Sanayi Sitesi en kısa sürede kurulacak“Yeni ve modern Küçük Sanayi Sitesi en kısa sürede hayata geçerek Elazığ’ı rahatlatacak.”

HASARLI İŞLETMELERİMİZE 0 FAİZLİ KREDİ

NACE Kodu ayırt edilmeksizin hasar gören bütün işletmeler Elazığ TSO ve KOSGEB İşbirliğiyle Can Suyu Kredisi’nden yararlanacak.” İfadelerinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, talep ve beklenti raporunda yer alan birçok maddeye çözüm getirdiklerini açıkladı.

BÖYLE BİR ŞEY DAHA ÖNCE HİÇ YAŞANMADI

Elazığ İş Dünyası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın buluştuğu programın ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Sayın Bakanımıza aktardığımız hemen hemen bütün başlıklarımıza anında müjdeyle karşılık verdi. Böyle bir şey daha önce hiç yaşanmadı. Böylesine donanımlı bir Bakanımız olduğu için gerçekten şanslıyız. Kendilerine, sıkıntılarımızın bir çoğunu kısa vadede ortadan kaldıracak müjdelerinden ötürü Elazığ iş dünyası adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

 

 

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç