YEREL
Giriş Tarihi : 13-10-2023 22:57

GENÇLERE DESTEK, “GELECEK SENSİN” İLE SÜRECEK

GENÇLERE DESTEK, “GELECEK SENSİN” İLE SÜRECEK

Elazığ Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için hazırladığı, “Gelecek Sensin” isimli kapsamlı destek programını, bu yıl da gençlerle buluşturacak.

Elazığ’a kazandırdığı vizyon yatırımlarla Elazığ’ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gençlere yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. Geleceğin teminatı gençlerin eğitimlerine katkı sunarak, donanımlı bireyler yetiştirilmesi adına önemli faaliyetler gösteren Elazığ Belediyesi, geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde önemli organizasyonlar gerçekleştirdi. Ücretsiz deneme sınavlarından konserlere, konferanslara kadar pek çok hizmetin yer aldığı “Gelecek Sensin” programı ile gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) oldukça kaliteli bir şekilde hazırlandı.

DENEME SINAVLARINA 25 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Program çerçevesinde geçtiğimiz dönem gerçek sınav standartlarında ve ücretsiz olarak TYT-AYT deneme sınavı gerçekleştirildi. Sınav stresini azaltmak ve gerçek sınav deneyimi sunmak amacıyla 37 merkezde yapılan ücretsiz TYT-AYT deneme sınavlarına toplam, 25 bin öğrenci katıldı.

Sınav merkezlerinde kurulan stantlarda öğrenci ve velilere; içerisinde kalem, silgi, ıslak mendil, kek ve suyun bulunduğu sınav destek kutuları dağıtıldı.

MORAL KONSERİ DÜZENLENDİ

Ücretsiz deneme sınavının yanı sıra öğrencilerin motivasyonlarını artırıcı etkinlikler de düzenlendi. Bu kapsamda sınav öncesinde Millet Bahçesi’nde öğrenciler için moral konserleri düzenlendi ve 10 GB’lık ücretsiz internet kartları hediye edildi.

Ayrıca sınavların gerçekleştiği tarihlerde öğrenciler, öğrenci velisi ve sınav görevlileri için ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunuldu. 

ALİŞAN KAPAKLIKAYA KONFERANSINA YOĞUN KATILIM OLDU

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde sınava girecek öğrencilerin sınav kaygılarını azaltabilmek için yoğun katılımın gerçekleştiği Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya konferansı düzenlendi. 

TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ SAĞLANDI

Sınavların ardından mahallelerde Sınav Tercih Merkezleri oluşturuldu. Böylece uzmanlar tarafından tercih danışmanlık hizmeti sunularak, öğrencilerin daha sağlıklı tercihlerde bulunmaları sağlandı.

Öte yandan Elazığ Belediyesi tarafından gençlere yönelik online KPSS kursu düzenlenerek, eğitime desteklere devam edildi. 

ÜCRETSİZ KURS İMKANI

Öğrencilerin her alanda yanında olmaya devam eden Elazığ Belediyesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde belirlenen kriterler çerçevesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs imkanı da sağlamaya devam ediyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, GENÇLERE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bir yandan 11 Ana Başlıkta 100 Projesini hayata geçirerek Elazığ’a vizyon kazandırmaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bir yandan da geleceğin teminatı gençlere yatırım yapmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde önemli hizmetleri gençlerle buluşturan Başkan Şerifoğulları, yeni eğitim ve öğretim döneminde de desteklerini artırarak gençlerin yanında olmaya devam edecek.

Peki, “Gelecek Sensin” programı kapsamında 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde gençlere yönelik hangi programlar düzenlenecek ve nasıl destek verilecek?

HER AYIN 23’ÜNDE DENEME SINAVI YAPILACAK

Öğrencilere gerçek sınav deneyimi kazandırmak için deneme sınavları bu dönem de sürecek. Bu kapsamda her ayın 23’ünde özel eğitim kurslarında TYT ve AYT deneme sınavları gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİLERE YARDIMCI MATERYALLER HEDİYE EDİLECEK

Sınavlara giren öğrenciler için, eğitimlerini pekiştirecek yardımcı materyaller de hazırlandı. Elazığ Belediyesi tarafından YKS rehberlik planlayıcısı ve TYT-AYT soru bankası öğrencilere hediye edilerek, eğitimlerine katkı sağlanacak. Öte yandan 14 Ekim Cumartesi günü, Elazığ’da faaliyet gösteren kurs merkezlerindeki öğrencilere, YKS rehberlik planlayıcısı dağıtılacak.

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI YAPILACAK

2024 yılının ocak ayında, Türkiye genelini kapsayacak şekilde deneme sınavı gerçekleştirilecek. Öğrenciler, Fırat Üniversitesi iş birliğiyle Elazığ’da yapılacak TYT-AYT deneme sınavına, fakültelerde girecek.

Elazığ Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek bütün deneme sınavları ve hediye edilecek yardımcı materyallerin tamamı ücretsiz olacak.

SEMİNERLER VE KONSERLER DÜZENLENECEK

Elazığ Belediyesi, gerçekleştireceği organizasyonlarla öğrencilerin motivasyonlarının artırılmasına da önem verecek. Bu kapsamda TYT-AYT sınavı öncesinde motivasyon seminerleri ve moral konserleri düzenlenecek. 

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRMELERİ NOKTASINDA YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRDİK"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Her alanda güçlü yatırımlarla aziz şehrimiz Elazığ’ı geleceğe hazırlarken, geleceğimizin teminatı gençliğimiz her zaman bizim birincil önceliğimiz oldu. Gençlerimizin hayallerinin, hedeflerinin yanında yer alarak destek sağlamak, şehrimize yaptığımız fiziki yatırımlardan daha önemlidir. Gerek eğitsel, gerekse sosyo-kültürel faaliyetlerle gençlerimize hizmet etmeyi, her zaman önemsedik ve önemsemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda “Gelecek Sensin” programımız çerçevesinde geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde kendileri için özel bir programlar hazırladık. Gençlerimizin geleceğini şekillendirmeleri noktasında bir dönüm noktası sayılabilecek YKS öncesi yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Yeni dönemde de gençlerimizin eğitimlerine, gelecek planlamalarına katkı sağlayabilmek adına “Gelecek Sensin” programımızı sürdüreceğiz. Elazığ Belediyesi olarak daha önce olduğu gibi her daim gençlerimizin yanında olacağız ve kendilerine hizmet etmenin gururunu yaşayacağız. Aziz şehrimiz ve ülkemizin geleceği için öğrenen, üreten nesillerle yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olacaktır. Bütün genç kardeşlerime her alanda muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

AdminAdmin