YEREL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 14:34

BAŞKAN ALAN: YATIRIMCILARIMIZ ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR

BAŞKAN ALAN: YATIRIMCILARIMIZ ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR

İlçeye yapılacak Karma Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında gelinen son durumu değerlendirmek amacıyla Kovancılar İlçesine giden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, bölgede üretim yapan kaz üretim tesisini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

YILDIRIM: “TESİSİ, DİĞER YATIRIMCILARA ÖRNEK OLSUN DİYE YAPTIM”

İlçeye kaz üretim çiftliğini kazandırmakla önemli oranda istidam oluşturduklarını ifade eden tesis sahibi Edip Yıldırım, tesislerini önümüzdeki süreçte daha da geliştirip kurumsal bir yapıya dönüştürerek ilçeye önemli oranda katma değer sağlayacaklarını dile getirdi.

Tesisi yurt dışındaki iş adamlarına bir örnek teşkil etmesi açısından hayat geçirdiğini ifade eden Yıldırım, ziyaretlerinden dolayı Başkan Alan’a teşekkür etti.

KİAD BAŞKANI BEKİRGİL: “KARMA OSB İLE İLÇEYE YATIRIMCI ÇEKMEK DAHA KOLAY OLACAK”

Kovancılar, Karakoçan ve Palu ilçelerine hitap edecek Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmete geçmesiyle birlikte yurt dışında bulunan iş insanlarını yatırım yapmak amacıyla ilçeye çekmekte büyük kolaylık yaşayacaklarını ifade eden Kovancılar İş Adamları Derneği Başkanı HanifiBekirgil, yatırımların gayrimenkulden, imalat ve üretime dönüştürülmesi halinde bölgenin ekonomik olarak ciddi bir atılım yaşayacağını dile getirdi.

Karma OSB’nin hayata geçirilmesinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın büyük katkısı olduğunu ifade eden KİAD Başkanı Bekirgil, şu an 50 yatırımcının OSB’de yatırım yapmak için hazır olduğunu belirtti.

BAŞKAN ALAN:  “KOVANCILAR’DA BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZILMIŞ”

Kovancılar ilçesinde hayata geçirilen ve hem üretim hem de istihdam alanında bir başarı hikayesi oluşturarak ilçeye katkı sağlayan tesislerin açılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Odası Başkanı İdris Alan, ilimizde açılan 1.  OSB’den sonra da ülke genelinde tanınan ve bilinen markaların çıktığını ve gurur kaynağımız olduklarını dile getirdi.

Kovancılar’da bulunan kaz üretim çiftliğinin Türkiye’de ilk ve en büyük olma özelliğine sahip olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan konuşmasında şu görüşleri dile getirdi.

“Biz, bu sektörü çok bilmediğimiz için genellikle sektörün Kars yöresinde daha çok yoğun bir şekilde talep gördüğünü, kaz tüyü, kaz ciğeri ve kaz etinin ne kadar önemli olduğunu tesis sahibi Edip Bey’den öğrendik. Tesis şua an yatırımının az bir bölümünü tamamlamış. Yüzde 50 kapasite ile çalışsa bile ülkemizin saygın beyaz et üretici firma ve markaları arasına girerek ilçede ciddi bir istihdam oluşturacağına inanıyorum”

YOLLARIMIZA BAKIM GEREKİYOR

Tesislere gelirken yolların bakımsız ve yatırımcıları cezbetmekten uzak bir halde gördüklerini ifade eden Başkan Alan, yolların yapılması konusunda ilgililerle görüşmeler yaparak sorunu çözeceklerini dile getirdi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç