YEREL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 14:02

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE GURURLANDIRAN MEZUNİYET

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE GURURLANDIRAN MEZUNİYET

2022-2023 Akademik Yılı’nın sona ermesi ile birlikte üniversiteleri de mezuniyet heyecanı sardı.

Bu heyecanın büyük coşku ile yaşandığı üniversitelerden biri de Fırat Üniversitesi oldu. Fakülte ve yüksekokulların düzenlediği mezuniyet törenleri Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreni ile taçlandırıldı.

Fırat Kültür Park’ta düzenlenen törenle, bölümlerini derece ile bitiren başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ’ın katıldığı törene Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve mezun öğrencilerin aileleri de büyük ilgi gösterdi.

Tören öncesi Eğitim Fakültesi 22. Dönem mezunları davetlilerin alkışları eşliğinde alana giriş yaptı.

Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu Fuat YETKİN tarafından seslendirilen “Dünyanın Bütün Çiçekleri” şiiri ise büyük beğeni topladı.

Törenin açış konuşmasını, tüm mezunlar adına Eğitim Fakültesi Birincisi Merve SOYSAL YAPTI.

SOYSAL’dan sonra öğrencilere hitap eden Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri GÖMLEKSİZ ise önemli mesajlar verdi. Prof. Dr. GÖMLEKSİZ, “Sevgili mezunlarımız sizde bugün benimde mensubu olmaktan gurur duyduğum Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birinden mezun oluyorsunuz. Bugün bir son olmaktan ziyade bir başlangıçtır. Her biriniz bu fakülteden mezun olmayı ve hayalinizdeki öğretmenlik mesleğine girmeyi sonuna kadar hak ettiniz. Artık öğrencisi olduğunuz bölümdeki hocalarınızın bir meslektaşısınız. 4 yıl boyunca fakültenizden almış olduğunuz güçlü eğitiminizle ülkemizin her yerinde öğretmenlik yapabilecek ve yarının nesillerini yetiştirebilecek bir donanıma sahipsiniz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN ise Fırat Üniversitesi’nin verdiği eğitim-öğretim kalitesi ile dünyadaki ve ülkemizdeki üniversiteler arasında saygın bir Araştırma Üniversitesi olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. ÖZGEN, “Üniversitemiz 40 bini aşan öğrencisi verdiği eğitim-öğretim kalitesi ve yaptığı bilimsel araştırmalarla dünyadaki yaklaşık 36 bin üniversite içerisinde ilk 800 üniversite arasına giren, ülkemizdeki 208 üniversite arasında ise 17. sırada bulunan saygın bir Araştırma Üniversitesi’dir. Ayrıca pek çok alanda her yıl yaklaşık 8 bin mezun vererek ülkemizin ve insanlığın ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağına önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Eğitim Fakültesi’ni ilk 3 sırada bitiren mezunlara ödülleri verildi.

Mezuniyet ağacına 22. Dönem mezunları adına Eğitim Fakültesi Brövesini fakülte birincisi Merve SOYSAL çaktı.

Daha sonra ise sırası ile bölümlerini derece ile bitiren mezunlara başarı belgeleri takdim edildi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri “Psikolojik Danışmanlık Meslek Andı”nı okurken, diğer öğrenciler ise okudukları “Öğretmen Yemini” ile programa renk kattı.

Programın sonunda ise Eğitim Fakültesi’nin genç mezunları Öğretmen Marşı eşliğinde keplerini havaya fırlattı.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç