YEREL
Giriş Tarihi : 03-11-2023 15:17

Vali Toraman: “Sivrice'ye Yaklaşık 100 Milyon Liralık Yatırım Yaptık”

Vali Toraman: “Sivrice'ye Yaklaşık 100 Milyon Liralık Yatırım Yaptık”

 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman beraberindeki heyet ile birlikte Güney Sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek yaptığı açıklamada Sivrice’ye yaklaşık 100 Milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş Plajköy -Sivrice arasında yapımı devam eden Güney Sahil yolunun asfaltlanması çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan incelemelerin ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş açıklamalarda bulundu.

 

 

Sivrice’ye yapılan yatırımlarla ilgili açıklama yapan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman; “Elazığ Sivrice ilçesinde ilimizin gözbebeği Hazar Gölü kıyısındayız. Gölün çevresinde yaşayan vatandaşlarımıza ve gelen misafirlerimize daha iyi hizmet edebilmek için hem altyapı çalışmalarını hem de üstyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalara ilave olarak özellikle gölün kirlilikten korunması için çok önem atfettiğimiz kanalizasyon altyapısının iyileştirilmesi için özellikle bu sene İl Özel İdaresi olarak çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik.  Bu çerçevede Gezin köyümüzün kanalizasyon altyapı sistemini rehabile ettik yaklaşık 2 buçuk milyon TL’lik bir harcamayla Gezin Köyünün kanalizasyonu ve arıtma tesisi gözden geçirilmiş oldu. Yine bugüne kadar kanalizasyon şebekesi bağlayamadığımız hemen gölün kenarında ki plaj köyde kanalizasyon şebekemizi yaptık ve bu şebekeyi de Gezin’de ki arıtma tesisine bağladık böylece gölü oluşabilecek muhtemel kirlilikten korumuş olduk. Bunun içinde yaklaşık il özel idaresi olarak 10 milyon harcadık. Bu sene Kızıltepe Köyünün de yine kanalizasyon ihalesini yapıyoruz o da yaklaşık 2 buçuk milyonluk bir harcamayla tamamlanmış olacak bunu da Gezin’de ki artırma istasyonuna bağlıyoruz. Dolayısıyla göl çevresinde ki yerleşim birimlerinin tamamının kanalizasyon sistemlerini artıma tesislerine bağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Sivrice Arıtma Tesisinin onarım ihalesinin yapılacağını belirten Vali Toraman; “2 arıtma tesisimiz var bir tanesi Gezin Artıma Tesisi bir de Sivrice Artıma Tesisimiz var. Sivrice Arıtma Tesisimiz yıllardan beri hizmet veriyor. Ancak tabi zaman içerisinde onarım ihtiyacı meydana geldiğinden onunda rehabilitasyonu için arkadaşlar projesini hazırladılar şu anda ihale aşamasındayız 10 milyonluk yaklaşık bir maliyetle onun da revizyonunu yapacağız ve böylece Sivrice ilçemizin ve civarının kanalizasyon sistemini bu arıtma tesisi ile bertaraf etmiş olacağız. Yaklaşık kanalizasyon sistemleri için bu hazar gölü civarındaki yerleşim birimlerine yaptığımız harcamalar 25 milyon mertebesine ulaştı” şeklinde kaydetti.

Sivrice’ye yaklaşık 100 milyon yatırım yapıldığına dikkat çeken Vali Ömer Toraman; “İkinci önem verdiğimiz alt yapı da yol altyapısı bu çerçevede de Gezin Köyümüzün içerisindeki yolları da yeniledik. Yaklaşık bir milyon TL’lik harcama ile yine sıcak asfalt standardına yükselttik. Yine Yoncapınar Köyü yolunu da sathi kaplama standardında asfalta dönüştürdük bu iş için de yaklaşık 7 milyon harcadık. Ama esas olarak şu anda üzerinde bulunduğumuz Hazar Gölü Güney Sahil Yolu bizim için çok kıymetliydi. Burası turistlik yol kapsamına dahil edilen bir yoldu yaklaşık 22 kilometre. Yaklaşık 55 milyon TL’lik harcama ile burayı Plajköy’den alıp Sivrice ilçe merkezine kadar standardını BSK standardına kadar yükselteceğiz. Kanalizasyon ve yol ile baktığımızda yaklaşık 90 milyonluk bir harcamamız planlandı. Geçen yıl bu Güney Sahil Yolunun da onarımını yaptık o da yaklaşık 10 milyonluk bir harcamaya tekabül etti dolayısıyla yuvarlak bir rakamla 100 milyona yakın bir harcama gerçekleşti” diye konuştu.

 

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç