YEREL
Giriş Tarihi : 19-07-2023 12:00

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN MUHARREM AYI MESAJI

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN MUHARREM AYI MESAJI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Mekke’den Medine’ye hicretini esas alarak idrak ettiğimiz Hicri yılın ilk ayı Muharrem ayına, yeniden ulaşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sevgi, hoşgörü, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Muharrem ayı; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin pekiştiği Aşure Günü’nün yanında, Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar açısından birçok ortak duyguyu barındırmaktadır. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) torunu Hz. Hüseyin Efendimizle Ehl-i Beyt’in özgürlük, hakikat ve mukaddesat için şehit olduğu Kerbela, tüm İslam aleminin olduğu gibi milletimizin de ortak bir acısıdır. Muharrem ayı matem ayı olmakla beraber, paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure Günü birliğimizi perçinlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Peygamber Efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin Efendimizi ve tüm Kerbela şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesini, Hicri yılın aziz milletimize bereket, bolluk ve esenlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç