YEREL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 20:04

Rektör Prof. Dr. Göktaş, Dünya Derecesi Elde Eden 49 Akademisyeni Ödüllendirdi

Rektör Prof. Dr. Göktaş, Dünya Derecesi Elde Eden 49 Akademisyeni Ödüllendirdi

Harput Gazetesi olarak Fırat Üniversitesi akademisyenlerinin her gün yeni bir başarı haberini yapmaktan mutluluk duymaktayız.

STANFORD Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri Ekim ayının başlarında açıklamıştı. Büyük bir başarıya imza atan Fırat Üniversitesi listeye 49 akademisyen ile girdi. Fırat Üniversitesi Türkiye’den listeye en fazla akademisyen yerleştiren 2. üniversite oldu.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı. Fırat Üniversitesinin başarılı akademik personelleri geçen yıl 2021 yılı çalışmalarına yapılan atıflar listesinde 41 kişiyken bu yıl 2022 yılı çalışmaları dikkate alınarak 49’a ulaştı. Yine URAP tarafından yayınlanan önemli bir sıralama da Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak yapılan değerlendirme listesinde geçen yıl 20 akademik personel var iken bu yıl yayınlanan listede 35 akademik personel yer almaktadır.

Fırat Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden 6 Ekim 2023 tarihinde yapılan haberde Fırat Üniversitesinin Türkiye’deki üniversiteler arasında 49 akademik personel ile en başarılı ikinci üniversite olduğu vurgulanarak listeye giren tüm akademik personele teşekkür edildi.

25 Ekim 2023 tarihinde Fırat Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ tarafından listeye giren tüm akademik personele Teşekkür Belgesi takdim edildi. 

AdminAdmin