YEREL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 16:23

Elazığ Belediyesi’nin Altyapı Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Elazığ Belediyesi’nin Altyapı Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Elazığ Belediyesi, şehri geleceğe taşıyacak hizmet ve yatırımlarına kesintisiz devam ediyor.

Her alanda şehrin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Elazığ Belediyesi, şehri uzun vadede sağlıklı altyapıya kavuşturacak altyapı yenileme çalışmalarına belirlenen program çerçevesinde devam ediyor.

Şehrin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmaları kapsamında toplam 38 km içme suyu imalatı gerçekleştirildi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİMİZİ KALICI HİZMETLERLE YARINLARA HAZIRLIYORUZ”

Elazığ’ı kalıcı hizmetlerle geleceğe hazırladıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Altyapı bir şehrin olmazsa olmazları arasında ilk sırada yer almaktadır. Altyapısı eksik ve yetersiz olan bir şehrin üstyapısına yönelik ne kadar kaliteli hizmet kazandırırsanız kazandırın hep eksiktir. Şehrimizin gelecek on yıllarını düşünerek başlattığımız altyapı yenileme çalışmalarımızı planladığımız çerçevede yürütüyoruz. Bu süreç özellikle vatandaşlarımız açısından oldukça zorlu bir süreç. Bu çalışma oldukça zor meşakkatli ve maliyetli bir çalışma. Bunun farkındayız. Biz cesaretle bu çalışmayı başlatırken, vatandaşlarımız da en üst düzeyde desteğini gösteriyor.

Şehrimiz için zorunluluk olan altyapı yenileme çalışmaları süresince yaşanabilecek olumsuzluklardan dolayı hemşehrilerimizden sabır bekliyor, gösterdikleri anlayış ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimle omuz omuza güç birliği içinde inşallah şehrimizin altyapısını yenileyeceğiz. Şehrimizi güçlü altyapısı ve kalıcı hizmetlerle en güzel şekilde yarınlara hazırlıyoruz.” dedi.

MALATYA CADDESİ’NDE YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Malatya Caddesi, İmam Efendi Bulvarı ile Çaydaçıra Kavşağı arasında yaklaşık 1.800 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattı ve 716 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalat çalışması tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında İmam Efendi Bulvarı ile Çaydaçıra Kavşağı arasında 1.800 metre uzunluğunda 1200’lük yağmur suyu hattı imalatı, 716 metre 400’lük kanal hattı imalatı gerçekleştirilerek Şorşor Deresi bağlantısı sağlandı. Alana toplam 125 adet ızgara yerleştirildi.

İmam Efendi Bulvarı ile Çaydaçıra Kavşağı arasındaki altyapı imalat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte özellikle yağışlar sonrası alanda uzun yıllardır yaşanan altyapı yetersizliğinden kaynaklı taşkın sorunları çözüme ulaştırıldı.

ALTYAPI BİRİNCİ BÖLGE ÇALIŞMALARI

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan altyapı yenileme projesiyle şehrin yıllardır çözüm beklediği altyapı sorunu adım adım ortadan kaldırılıyor.

Altyapı yenileme projesinin birinci bölge çalışmaları kapsamında 28 km içme suyu hattı döşendi.

Birinci bölge kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda Yıldızbağları Mahallesi’nde içme suyu hattı imalat çalışmaları ve abone bağlantıları tamamlandı.

Rızaiye, Üniversite, Yeni, Fevzi Çakmak Mahallelerinde ise içme suyu hattı imalat çalışmaları devam ediyor. İçme suyu hattı imalatının tamamlandığı noktalarda abone bağlantılıları da eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Birinci bölge kapsamında başlatılan Gülmez Bölgesi ve Ulukent Mahallesi'nde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalat çalışmaları da tamamlandı.

İKİNCİ BÖLGE ÇALIŞMALARI

Altyapı yenileme projesinin ikinci bölge çalışmaları ise Kızılay, Sürsürü, Karşıyaka, Gümüşkavak Mahallelerinde devam ediyor. İçme suyu hattı ikinci bölge imalat çalışmaları kapsamında 10 km içme suyu hattı döşendi.

Çalışmalar kapsamında 3 km yağmur suyu hattı, 2 km kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

İmam Efendi Bulvarı ile Çaydaçıra Kavşağı arasındaki altyapı imalat çalışmaları tamamlandı. İmam Efendi Bulvarı ile Çaydaçıra Kavşağı arasındaki altyapı imalat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte özellikle yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan problemler çözüme ulaştırıldı.

Aksaray Mahallesi’nde yağmur suyu hattı olmayan bölgelerde yağmur suyu hattı, Hicret Mahallesi’nde ise kanalizasyon altyapısı olmayan alanlarda kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

Sürsürü Mahallesi ve Kızılay Mahallesi’nde içme suyu hattı imalat çalışmaları;

Gümüşkavak Mahallesi’nde yağmur suyu hattı imalat çalışmaları; Karşıyaka Mahallesi’nde ise yağmur suyu ve kanalizasyon hattı imalat çalışmaları sürüyor.

İçme suyu hattı imalatı gerçekleştirilen bölgelerde vana, vantuz, bakiye-klor, debimetre bakım ve ölçümlerin yapıldığı sanat yapılarının imalat çalışmaları ile yağmur suyu hattı imalatı tamamlanan bölgelerde ızgara yapım çalışmaları da eşzamanlı gerçekleştiriliyor.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç